-25%
,

Iron Plus CaliVita 100 tableta


Iron Plus kompleksni preparat, tablete gvožđa izuzetnog kvaliteta sa vitaminom C koji poboljšava njegovu apsorpciju i upotrebu čak do četiri puta više. Sadrži i citrusni kompleks bioflavonoida. Za suplementaciju gvožđa, lečenje anemije i malokrvnosti. Sportistima koji imaju povećanu potrebu za nutrijentima, vitaminima i mineralima.

1.848,00 din. 2.464,00 din.

Gvožđe je jedan od neophodnih elemenata života koji je apsolutno neophodan za sintezu hemoglobina iz eritrocita (crvenih krvnih zrnaca), mioglobina iz mišićnih ćelija i nekih esencijalnih enzima.

Gvožđe u krvi – rešenje za anemiju i nedostatak gvožđa

Ljudsko telo ne sintetiše gvožđe, pa ga je zato neophodno unositi jedući hranu bogatu gvožđem (od čega se apsorbuje samo 2-10%). Ukupna količina gvožđa u telu odraslog čoveka iznosi između 3 i 5 grama. Većina ove količine povezana je sa hemoglobinom u krvi, a ostatak se nalazi u feritinu, hemosiderinu, mioglobinu i raznim enzimima. Količina kiseonika koja dolazi do mozga, srca, jetre, mišića i drugih tkiva u velikoj meri zavisi od hemoglobina.

Gvožđe obavlja i druge manje poznate zadatke u telu. Učestvuje u procesima proizvodnje energije, neophodan je za podelu ćelija i igra važnu ulogu u zdravom funkcionisanju tela. Ljudsko telo skladišti gvožđe u koštanoj srži i šalje ga u jetru odakle stiže u crvene krvne ćelije (hemoglobin). Životni vek crvenih krvnih zrnaca je samo 3-4 meseca, a kada umru, slezina i jetra ih razgrađuju i zadržavaju količinu gvožđa u sebi.

Gvožđe je mineral koji pripada tzv. mikroelementima. Izrazi „elementi u tragovima“ znače da su telu potrebni u vrlo malim količinama, ali su neophodni za održavanje zdravlja. Gvožđe je prvenstveno odgovorno za transport kiseonika po telu, mada obavlja i nekoliko drugih važnih zadataka.

CaliVita Iron Plus su tablete gvožđa se savršenom apsorpcijom koju omogućuje helatna (organska) veza, vitamin C i bioflavonoidi.

Malokrvnost, prirodno lečenje anemije

Iron Plus Calivita je visoko kvalitetni, složeni preparat sa heliranim gvožđem u ovoj formuli (tablete gvožđa) u obliku fero-fumarata, obogaćeno vitaminom C i bioflavonoidima, najbolje se apsorbuje bez štetnog uticaja na zube i varenje i bez opterećenja stomaka. Gvožđe pomaže rast, podstiče otpornost na bolesti, sprečava umor i anemiju (malokrvnost) i vraća izgubljeni tonus kože. Mesečni gubitak gvožđa kod žena je dvostruko veći nego kod muškaraca, a trudnicama je potrebno dvostruko više gvožđa nego ostalim ženama.

Gvožđe doprinosi zdravoj hematopoezi, kao komponenta hemoglobina, takođe igra važnu ulogu u unosu i transportu kiseonika do ćelija.

Najpovoljniji oblik gvožđa za upotrebu u telu je oblik helata (helatnog gvožđa). Stvaranje helata je proces tokom kojeg različiti minerali i elementi u tragovima postaju svarljivi, odnosno upotrebljivi za organizam. Stoga se preparati minerala i elemenata u tragovima, pripremljeni u obliku aminokiselinskih helata, mogu apsorbovati 3-10 puta efikasnije nego iz standardnih preparata.

Nisko gvožđe? podignite ga uz Iron Plus – tablete za gvožđe

Pored toga, helatni oblik gvožđa se mnogo bolje podnosi i retko stvara probleme sa stomakom. Savremeni preparati gvožđa pored gvožđa u obliku aminokiselinskih helata sadrže i vitamin C i bioflavonoide, jer jačaju apsorpciju gvožđa, a samim tim i njegove blagotvorne efekte na telo.

U članku objavljenom 1988. god. u časopisu Orthomolecular Medicine navedeno je da se kod različitih bakterijskih infekcija ne preporučuje uzimanje gvožđa, jer je ono važan uzročnik rasta bakterija pa se one tada ubrzano razmnožavaju.

Iron Plus je kompleksni preparat izuzetnog kvaliteta koji sadrži organsko gvožđe i vitamin C koji poboljšava njegovu apsorpciju i upotrebu čak do četiri puta više, a sadrži i citrusni kompleks bioflavonoida.

Kome preporučujemo Iron Plus, tablete gvoždja?

 • ženama tokom plodnih godina u cilju suplementacije gvožđa koje se gubi tokom krvarenja
 • doprinosi održavanju pravilnog metabolizma energije
 • smanjuje osećaj umora i umora
 • od suštinskog značaja u procesu deobe ćelija
 • pomaže, između ostalih u transportu kiseonika u telu, u pravilnoj proizvodnji crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina
 • trudnicama, imajući u vidu da trudnoća zahteva povećani unos gvožđa
 • pacijentima koji pate od anemicnosti usled deficijencije gvožđa, u cilju suplementacije propisanog tretmana
 • anemija kod dece – deci i adolescentima kojima je gvozdje u krvi potrebno zbog ubrzanog rasta
 • podržava funkcionisanje imunološkog sistema
 • stara se o pravilnim kognitivnim funkcijama
 • sportistima koji imaju povećanu potrebu za nutrijentima, vitaminima i mineralima
 • onima koji su na strogoj veganskoj dijeti

 

www.gilvita.rs
Sastav jedne tablete/kapsule:(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
Gvožđe (oblik ferofumarata)14 mg100%
Vitamin C (L-askorbinska kiselina)30 mg38%
Bioflavonoidi citrusnog porekla10 mg
Doziranje/Upotreba:
1 tableta dnevno ili prema savetu stručne osobe.
Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
Ostali sastojci: emulgator: mikrokristalinična celuloza, L-askorbinska kiselina, fumarat gvožđa, kompleks bioflavonoida citrusa, tvari protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid i magnezijeve soli masnih kiselina.

Dodatak ishrani

Napomena: trudnice i dojilje treba da se konsultuju sa lekarom pre uzimanja ovog preparata. Pored tableta sa gvožđem (bez recepta – Iron Plus), imamo i multivitaminsko-mineralni preparat pod nazivom New Life koji sadrži dovoljno gvožđa.
Upotreba gvožđa je značajno smanjena kod reumatskih i gljivičnih bolesti, kao i kod hroničnog herpesa, pa u tim slučajevima treba povećati dozu gvožđa.

Neto količina: 100 tableta po 160,37 mg = 16,04 gr.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smeju se prekoračiti. Dodatak ishrani nije nadomestak ili zamena uravnoteženoj ishrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male dece.

gvožðe tablete

Na osnovu 0 recenzija.

0.0 Prosečna ocena
0
0
0
0
0

Napišite prvi recenziju za “Iron Plus CaliVita 100 tableta”

Još nema recenzije za ovaj proizvod.