Uslovi kupovine

Uslovi kupovine

 

1. Općenito o uslovima prodaje

Ovi Uslovi kupovine sastavni su deo Uslova korišćenja internetske prodavnice www.gilvita.rs.
Prihvatanjem ovih Uslova kupovine prilikom slanja narudžbine, Kupac odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumeo i da se slaže sa svim Uslovima koje se nalaze na ovim Internetskim stranicama.

Ukoliko se ne slažete sa Uslovima korišćenja i Uslovima kupovine, molimo vas da napustite i ne koristite ovaj web sajt.

1. Vl. Tomislav Majnarić (nadalje: www.gilvita.rs) omogućava i posreduje prodaju robe/usluga u ime i za račun Partnera putem Internet stranica www.gilvita.rs.

Za sve proizvode sa oznakom CaliVita pod pojmom “Partner” podrazumeva se preduzeće CaliVita Int. SRB – Fitco d.o.o. sa sedištem u Novom Sadu, ovlašteno preduzeće i uvoznik za CaliVita proizvode u RS. Za sve narudžbe već registriranih kupaca/članova koji nisu registrirani na stranicama www.gilvita.rs, račun će biti izdan od partnerskog preduzeća Fitco d.o.o. po istim uslovima i cenama.

2. Partner se obvezuje naručeni proizvod/proizvode isporučiti krajnjem korisniku na najkvalitetniji mogući način, poštujući standarde kvalitete na jednak način koje primenjuje u svom redovnom poslovanju s kupcima, a prema svojim uslovima koriščenja i prodaje.

3. Portal www.gilvita.rs nije vlasnik, niti ne poseduje proizvode/usluge koje nudi putem svojih stranica pa stoga ne može ni biti odgovorna za potencijalne manjkavosti ili bilo kakve druge probleme koji mogu nastati prilikom slanja, transporta, ili koriščenja proizvoda/usluga koje nudi.

4. Za sve potencijalne probleme vezane uz isporuku ili manjkavost proizvoda/usluga koje Partner pruža odgovoran je isključivo taj Partner. Portal www.gilvita.rs ni na koji način ne može da bude odgovoran za bilo kakve manjkavosti proizvoda ili usluga koje prodaje putem svojih Internet stranica.

5. Ovi Uslovi kupovine deo su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da Kupac pre nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obavešten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.

6. Pojam Kupac ili Korisnik odnose se na klasičnog potrošača: fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluga web trgovine prisutnih na web stranici www.gilvita.rs, ali i na kupce obrtnike, trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, a koji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti, te na sve ostale kupce primerice pravne osobe.

7. Pojam Prodavatelj odnosi se na vl. Tomislav Majnarić te putem internetske stranice www.gilvita.rs nastupa u svoje ime.

8. Uslovi kupovine čine deo ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cenom/ama kupljenog/ih proizvoda, te će se pre potvrđivanja narudžbe za kupnju pojedinog proizvoda od Kupca tražiti da iste prihvati/izjavi da je sa istima upoznat/saglasan, dok će nakon potvrđivanja narudžbe (sklapanja ugovora) potvrda o narudžbi biti dostavljena Kupcu kao sadržaj e-mail poruke kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen. Za valjano sklopljeni ugovor potrebno je da je Kupac lice koja ima potpunu poslovnu sposobnost. Kupac odgovara za potpunost i istinitost unesenih podataka prilikom kupovine ili registracije.

9. Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut.

 

2. Glavna obilježja proizvoda

1. Proizvodi su prikazani opisno i fotografijama, te su podaci o istima sačinjeni temeljem www.gilvita.rs baze podataka.
Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Ističemo da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

2. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cena i dr.) prikazani na web stranici www.gilvita.rs podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.gilvita.rs, zadržavamo pravo jednostrano raskinuti ugovor. Iako se informacije o proizvodima redovito ažuriraju, Vlasnik, odnosno portal www.gilvita.rs nije odgovoran za eventualne netočne informacije. Ovo ne utiće na vaša zakonska prava.

3. Iako poduzimamo sve kako bismo osigurali da su informacije na web stranici www.gilvita.rs o proizvodima ispravne, ponekad se sastav, količina sastojaka, kao i nutritivna vrednost i alergeni proizvoda mogu promeniti. Zbog toga pre konzumacije svakako pročitajte etiketu tj. deklaraciju proizvoda te ne preporučujemo da se oslanjate isključivo na informacije koje su objavljene na web stranici.

4. Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni.
Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ, prodavatelj će obavestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod dobavljiv, te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda koji je odmah raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

5. Proizvodi na ovim web stranicama ili sastavni delovi proizvoda nisu namenjeni ikakvom dijagnosticiranju, lečenju, izlečenju ili prevenciji bilo koje bolesti ili stanja. Nikakva izjava, navod, mišljenje ili informacija koja se odnosi na bilo koji proizvod ili sastavni deo proizvoda neće se smatrati medicinskim mišljenjem/savetom. Nikakva izjava, mišljenje ili informacija koja se odnosi na bilo koji proizvod nije ispitivana niti odobrena od strane bilo kojeg javnog lica u bilo kojoj državi.

 

3. Naručivanje i dostava

1. Proizvode je moguće naručiti dostavom na kućni prag. Dostava je moguća samo na teritoriju Republike Srbije i vrši se putem kurirske službe od vrata do vrata. Narudžbe se primaju na jedan od sledećih načina:

1. Putem internet prodavnice.
2. E-mailom na info (@) gilvita.rs
3. Telefonom na 062 817 84 06 (može Viber i Whatsapp) ;
4. Dolaskom na adresu:
Ive Ćipika 18, 21000 Novi Sad

2. Narudžbom proizvoda na daljinu, odnosno stavljanjem proizvoda u korpu, ispunjavanjem Identifikacijskih ličnih informacija na portalu www.gilvita.rs te potvrdom (klikom) na Uslove kupovine, slažete se da naručeni proizvodi budu naplaćeni prema odabranom načinu plaćanja u korist i za račun Partnera. Za naplatu prema korisnicima, izdavanje ponuda i računa te slanje proizvoda koje Partner pruža odgovoran je isključivo taj Partner.
Portal www.gilvita.rs ni na koji način ne može biti odgovoran za naplatu, izdavanje ponuda i računa za robu/usluge te slanje proizvoda koje prodaje putem svojih Internet stranica.

3. Narudžbe se šalju brzom kurirskom službom sistemom od vrata do vrata. Vreme dostave je obično 1-4 radna dana od primitka porudžbine. Za narudžbe iznad 25.000 dinara dostava je besplatna, a za manje porudžbine iznosi 400 – 450 dinara ovisno o težini paketa.

4. Narudžbe izvršene do 15:00 sati bit će poslane istoga dana. Narudžbe izvršene nakon 15:00 sati biti će odaslane sledećeg radnog dana.
Sve narudžbe dostavit će se unutar 24-48 sati.

5. Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja jasno vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju sugeriramo Kupcu da pošiljku ne preuzima te da nas kontaktira kako bismo u što kraćem roku proverili stanje pošiljke i pokušali rešiti situaciju pozitivnu za Kupca.

 

4. Cene

1. Cene svih proizvoda izražene su u dinarima i sadrže PDV.
U cene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave iz razloga jer se isti posebno plaćaju, osim na narudžbe iznad 25.000 dinara kada je dostava besplatna, a sve sukladno uslovima i na način kako je to naznačeno u ovim Uslovima kupovine.
Pre potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cena proizvoda, cena dostave ako je naplatna te konačna cena kako bi Kupac imao uvid u konačnu cenu koju plaća za naručenu uslugu kupnje.

2. Za registrirane članove globalnog sistema nagrađivanja CaliVita International na maloprodajnu cenu proizvoda odobravamo 25% članskog popusta za gotovinska plaćanja.

2.1. Svi kupci koji nisu članovi ili ne žele sudelovati u globalnom sistemu nagrađivanja CaliVita International mogu i dalje kupovati CaliVita proizvode po istaknutim maloprodajnim cenama bez popusta.

Zadržavamo pravo izmjene cena.

 

5. Plaćanje

5.1. Odabir načina plaćanja

1. Plaćanje prilikom preuzimanja – (Plaćanje pouzećem kuriru prilikom dostave) dajete privolu da se vaši lični podaci mogu prema našoj Izjavi o privatnosti podataka i u skladu sa važećim zakonima, obraditi i podeliti sa Partnerom i trećim stranama (dostavne službe sa kojima preduzeće ima ugovor o dostavi) u svrhu slanja proizvoda na adresu korisnika/kupca, odgovaranja na upite i savetovanje, obračuna lični popust i pripadajućih bonusa, izdavanja ponuda i faktura, kontaktiranja u svrhu narudžbe, odnosno dostave proizvoda ili zadovoljstvu koriščenja proizvoda, provođenja sigurne provere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici www.gilvita.rs, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga.
Takođe ovim odabirom slažete se da vas prilikom vaše prve kupnje CaliVita proizvoda možemo *registrirati u globalni sistem nagrađivanja CaliVita International u kojoj sudelujete bez ikakvih obaveza i bilo kakvih potraživanja, potpuno besplatno, a koje vam donose sledeće pogodnosti:
a) 25% popusta prilikom kupovine CaliVita proizvoda
b) kupovina proizvoda sa dodatnim popustima i akcijama do 50%
c) besplatno savetovanje sa našim lekarima i nutricionistima
d) godišnja pretplata na časopis CaliNews (4 puta godišnje na adresu, besplatno)

(*U svrhu registracije u globalni sistem nagrađivanja CaliVita International radi koriščenja navedenih pogodnosti, izdat će vam se registracijski kod na period od godine dana. Ako korisnik u periodu od godine dana ne obavi ni jednu kupovinu, automatski će biti izbrisan iz sistema nagrađivanja.)

Ukoliko ne želite prihvatiti navedene uslove, možete i dalje kupovati putem našeg web shopa po standardnim maloprodajnim cenama te vas molimo u tom slučaju odaberite način plaćanja “Plaćanje pouzećem bez registracije”.

2. Plaćanje pouzećem bez registracije – za kupce koji ne žele sudelovati u globalnom sistemu nagrađivanja CaliVita International i koristiti članske pogodnosti. Prilikom ovog odabira plaćanja kupac jasno i nedvosmisleno daje privolu samo za jednokratnu kupovinu bez popusta po maloprodajnoj (većoj) ceni, te da se lični Identifikacijski podaci podele sa Partnerom i koriste samo u svrhu izrade ponude/računa te dostavu proizvoda putem vanjske kurirske službe. U ovom slučaju osim na ponudi/računu prema zakonima RS, podaci neće biti vidljivi i pohranjeni u CaliVita sistem nagrađivanja ili kod Partnera.

 

6. Članstvo u globalnom sistemu nagrađivanja CaliVita International

1. CaliVita International deluje kroz marketinški sistem, pa se trebate registrirati/učlaniti u globalni sistem nagrađivanja kako biste ostvarili pravo kupovina po članskim cenama i stekli pravo na ostale članske pogodnosti.

2. Zašto postati član globalnog sistema nagrađivanja CaliVita International?

  • članovi ostvaruju popust 25% na maloprodajne cene CaliVita proizvoda te pravo na kupnju proizvoda sa dodatnim popustima/akcijama i do 50%
  • svi proizvodi načinjeni su isključivo iz prirodnih sirovina (bez šećera, soli, konzervansa)
  • najkvalitetniji proizvodi na tržištu popraćeni brojnim certifikatima (FDA, GMP, USDA Organic, IGEF, EU i HR institucije)
  • članovi imaju pravo na besplatno savetovanje, dok se za ostale korisnike stručno savetovanje naplaćuje 2399 RSD
  • godišnja pretplata na časopis CaliNews
  • nema članarine ni bilo kakvih troškova, jednostavno produženje kupovinom proizvoda
  • nema nikakvih obaveza, uslova i kriterija po kojima se kupuju proizvodi, jednostavno kupujete kada, što i ako želite

3. Kako postati član?
Prvom kupovinom CaliVita proizvoda u vrednosti od cca 6000 din. (mora da bude 5000 KP) ili registracijom na web portalu www.gilvita.rs, odnosno stavljanjem proizvoda u korpu i odabirom plaćanja Pouzećem te prihvatanjem Uslova kupovine dajete privolu za registraciju/učlanjenje u globalni sistem nagrađivanja CaliVita International te ćemo vam odmah odobriti kupovinu po sniženim članskim cenama (-25%) i izdati vam člansku iskaznicu sa članskim brojem.

Članstvo traje godinu dana. Produljenje članstva postiže se višestrukom kupovinom tokom kalendarske godine u vrednosti od cca 6500 din. (5400 KP). Kada iznos dosegne zadanu vrednost (na jednom ili više računa) u datoj godini, članstvo će automatski biti obnovljeno za sledeću kalendarsku godinu sa svim ostvarenim pogodnostima, u suprotnom članstvo prestaje te se član briše iz sistema. Članstvo se nakon isteka ne može više obnoviti, a za ponovno članstvo potrebno je ponovo proći proces registracije koje su opisane u ovom članku. Članstvo je potpuno besplatno i ne traži nikakvu aktivnost kupca/člana.

4. Ne želim članstvo. Da li mogu kupovati i po kojim uslovima?
Za sve korisnike/kupce koji ne žele sudelovati u globalnom sistemu nagrađivanja CaliVita International i koji ne žele da se njihovi lični podaci pohranjuju ili obrađuju u navedene svrhe članstva, postoji mogućnost kupovine proizvoda odabirom plaćanja “Pouzećem bez registracije”. Prilikom ovog odabira plaćanja kupac jasno i nedvosmisleno daje privolu samo za jednokratnu kupovinu bez popusta po maloprodajnoj (većoj) ceni, te da se lični Identifikacijski podaci podele sa Partnerom i koriste samo u svrhu izrade ponude/računa te dostavu proizvoda putem vanjske kurirske službe. U ovom slučaju osim na ponudi/računu prema zakonima RS, podaci neće biti vidljivi i pohranjeni u CaliVita sistem nagrađivanja ili kod Partnera.

 

7. Recenzije

Korisnik potvrđuje da su sve diskusije, recenzije, ocene, komentari i privatne poruke objavljene na sajtu www.gilvita.rs javne, a ne privatne prirode i da stoga administratori sajta mogu da prate opisanu komunikaciju korisnika bez njihovog znanje i izričitu dozvolu.
Kada pišete komentare, morate se pridržavati sledećih uputstava:
Važno je da se komentar odnosi na kupljene proizvode. Vaš komentar treba da odražava vaše lično iskustvo sa proizvodom.
Kada pošaljete recenziju/komentar, mi je objavljujemo na našoj veb stranici u roku od 48 sati, osim ako ne krši uslove u nastavku.
Vebsajt www.gilvita.rs zadržava pravo da ne objavi prispeli tekst recenzije ukoliko proceni da bi objavljivanjem recenzije prekršile odredbe Zakona o zaštiti potrošača, odnosno ako proceni da se radi o lažnoj recenziji potrošača, naručenoj recenziji ili preporuci, lažnom predstavljanju recenzija ili preporuka čije bi objavljivanje moglo da dovede do posledica navedenog zakona. Takođe ne objavljujemo komentare koji sadrže uvredljiv jezik, koji su označeni kao neželjena pošta, ili komentare koji pominju druge kompanije, proizvode ili usluge, komentare koji sadrže informacije o pojedincima, adrese ili druge kontakt informacije ili lične podatke.
Radujemo se čitanju vašeg komentara!
 

8. Garancija

1. Za proizvode iz linije CaliVita Electronics izdaje se garancija u trajanju od jedne godine. Svi ostali proizvodi imaju garanciju kvalitete proizvođača.

 

9. Razno

1. Reklamacije – Zamena robe moguća je samo uz predočenje valjanog računa u roku od 60 dana od dana kupnje. Roba mora biti nekoriščena, neoštećena i u zatvorenom originalnom pakiranju.
Kupci koji ugovor o kupoprodaji sklapaju na daljinu (telefon, e-mail, web trgovina, pošta) imaju pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana, koji se rok računa kako je opisano u čl. 29. Zakona o zaštiti potrošača.
Upute i formular za jednostrani raskid ugovora možete da preuzmete u odjeljku Reklamacije.

2. Prikupljanje i obrada ličnih podataka – Prilikom registracije ili otvaranja korisničkog računa na portalu www.gilvita.rs ili ispunjavanjem bilo koje druge forme, a koje se odnose na savetovanje ili bilo koju vrstu pitanja, za potrebe slanja proizvoda na adresu naručitelja te komunikaciju sa korisnikom, možemo Vas zatražiti određene lične informacije kao što su: ime i prezime, adresa i mesto stanovanja, telefonski broj, datum rođenja, e-mail adresa, *JMBG (*samo za pravne osobe u svrhu izdavanja R1 računa), korisničko ime i lozinka za pristup korisničkom računu (opcionalno) te članski broj (opcionalno) ukoliko ste registrirani u globalni sistem nagrađivanja CaliVita International.
Koriščenjem portala, odnosno ispunjavanjem (unošenjem) traženih ličnih podataka na bilo kojoj formi unutar portala www.gilvita.rs prihvatate obradu podataka prema našoj “Izjavi o privatnosti podataka”.

Šta naši kupci kažu
39 recenzija

Nastavkom korišćenja stranice pristajete na upotrebu kolačića. više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close