-25%
, ,

Chromium Max 500 CaliVita 100 kapsula


Hrom je mineral koji pripada grupi mikroelemenata – supstanci neophodnih za telo u vrlo malim količinama. Organizam ih ne može sam proizvesti, pa ih treba snabdevati iz spoljnih izvora. Međutim, vredi zapamtiti da nisu svi oblici hroma podjednako apsorbujući. Hrom pikolinat sadržan u Chromium Max 500 poznat je po svojoj odličnoj svarljivosti.

2.454,00 din. 3.272,00 din.

Hrom je mineral koji spada u kategoriju mikroelemenata, odnosno nalazi se u koncentraciji u telu manjoj od 50 mg / kg telesne težine, ali ima posebnu ulogu u normalnom funkcionisanju nekih procesa u telu, interveniše u redoks procesiji, srednjem metabolizmu, metabolizmu glukoze, šećera u telu, povećava nivo dobrog holesterola, snižava krvni pritisak.

Hrom tablete

Ime mu potiče od grčke hroma-boje, jer u kombinaciji sa ostalim elementima ima jarku boju.

Uobičajeno, uravnotežena ishrana obezbeđuje neophodan hrom, ali postoje situacije u kojima je potreban dodatni unos hroma, u slučaju osoba sa dijabetesom ili većim šećerom u krvi, starijih osoba ili usled intenzivnog fizičkog napora. U procesu varenja gubi se do 80% količine unetog hroma.

Insu-lin je jedan od najvažnijih hormona uključenih u razvoj mišića, stabilizaciju telesne težine i pravilno funkcionisanje kardiovaskularnog sistema. Insu-lin uvodi glukozu i aminokiseline u ćelije potrebne za proizvodnju sinteze proteina i energije.

Hrom u ishrani

Nalazi se u integralnom hlebu, krompiru, bananama, spanaću, pivskom kvascu, plodovima mora, mesu (posebno šunki), brokoliju, soku od grožđa.

Hrom pomaže u prenošenju glukoze u krvi u ćelije, potencirajući efekat insulina, u odsustvu hroma insu-lin nije u mogućnosti da učestvuje u metabolizmu ugljenih hidrata.

Hrom zbog toga što učestvuje u metabolizmu glukoze, ne samo da pojačava dejstvo insulina, već reguliše unutrašnju raspodelu energije, stabilizuje koncentraciju glukoze u krvi, olakšava asimilaciju aminokiselina, ubrzava metabolizam proteina i intenzivira većinu metaboličkih procesa, povećavajući rad i regeneraciju tela.

Hrom smanjuje nivo holesterola u krvi i povećava nivo lipoproteina visoke gustine (HDL), što rezultira nižim naslagama holesterola na arterijskim zidovima i samim tim rizikom od ishemijske bolesti srca i srčanog udara. Unos hroma doprinosi usporavanju starenja.

Nedostatak hroma

U slučaju sportista, hrom je veoma efikasan u razvoju mišića i smanjenju količine telesne masti zbog efekta ugradnje proteina u mišićno tkivo, sa efektima uporedivim sa onim koji se dobijaju konzumiranjem anaboličkih hormona (testosterona). Već je klinički dokazano da se konzumacijom hroma postiže gubitak kilograma bez štetnih neželjenih efekata.

Savremeni preparati od prirodnog hroma, poput proizvoda Chromium Max 500 CaliVita zajedno sa vežbanjem i pravilnom ishranom doprinose postizanju i održavanju idealne težine, kako za ljude na dijeti, tako i za sportiste.

Primedba: Dijabetičari moraju slediti dijetu i određene lekove, čak i u uslovima dopunjavanja dnevne dijete hromom. Takođe mogu da koriste i druge proizvode kompanije CaliVita sa efektom u regulisanju glikemije, Nopalina i Rhodiolina, a nakon redovne konzumacije ovih proizvoda mogu zatražiti od lekara da promeni lek, u zavisnosti od nivoa glukoze u krvi.

Preporučena dnevna doza je 120-200 mcg.

Kome preporučamo Chromium Max 500?

  • učestvuje u metabolizmu ugljenih hidrata, proteina i masti
  • igra važnu ulogu u regulaciji nivoa glukoze u krvi
  • onima kojima imaju stalni osećaj gladi, pogotovo za ugljenim hidratima
  • onima sa Rainaudovim sindromom (bolni odgovor na prehladu, posebno na prstima ruku i nogu)
  • kao dodatak terapijama za postizanje optimalnog nivoa šećera u krvi

Sastav jedne tablete/kapsule:(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
Hrom60 mcg
Doziranje/Upotreba:
1 kapsula dnevno pre jela.

Dodatak ishrani

Napomena: Ne preporučuje se uzimanje ovog proizvoda trudnicama i doiljama!Neto količina: 100 kapsula

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smeju se prekoračiti. Dodatak ishrani nije zamena uravnoteženoj ishrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male dece.

Na osnovu 0 recenzija.

0.0 Prosečna ocena
0
0
0
0
0

Napišite prvi recenziju za “Chromium Max 500 CaliVita 100 kapsula”

Još nema recenzije za ovaj proizvod.