-25%

Triple Potency Lecithin CaliVita 100 kapsula


Triple Potency Lecithin u svom jedinstvenom sastavu sadrži sojin lecitin. Ovaj sastojak je glavni izvor holina, koji je telu potreban za proizvodnju acetilholina. Lecitin ima izuzetan značaj u podržavanju mentalne svežine, koncentracije i procesa učenja ili u borbi protiv mentalnog opadanja; ali se smatra i lipotropnom (supstancom koja razgrađuje masti).

5.058,00 din. 6.744,00 din.

  Lecitin je masna tvar koju treba svaka stanica u ljudskom telu posebno kao komponenta ćelijskih membrana. Ima dragocene i važne osobine za naše telo. Na njega otpada skoro 1/3 suve mase našeg mozga.  Sojin lecitin s pravom nosi epitet hrana za mozak, jer izravno potiče memoriju i koncentraciju te sprečava pojavu demencije. Lecitin razgrađuje masnoće i kolesterol, čisteći krvne žile od masnih depozita, što ga čini idealnom nadopunom za zdravlje srca i dobru cirkulaciju. Lecitin je prirodna supstanca koja štiti telo od mnogih faktora. Lecitin je postao izuzetno popularan jer ima mnoga vredna i važna svojstva.

  Prirodno rešenje za holesterol i trigliceride

  Nezasićene masne kiseline, uključene u lecitin, pomažu u normalizaciji nivoa holesterola i triglicerida u krvi. Kao rezultat, pozitivno utiče na aterosklerotske promene i poremećaje cirkulacije.

  Lecitin je mešavina različitih jedinjenja, uglavnom fosfolipida. To su masna jedinjenja koja se nalaze u svakoj ćeliji našeg tela. Glavni fosfolipid koji se nalazi u lecitinu je fosfatidilholin. Ostali sastojci su: fosfatidilinozitol, fosfatidiletanolamin.

  Uloga fosfolipida u telu je izuzetno važna zbog činjenice da u kombinaciji sa proteinima čine sastavni deo ćelijskih membrana i podćelijskih organela. U mitohondrijskoj membrani čine preko 90% ukupne količine lipida.

  Fosfolipidi su od suštinskog značaja za regulaciju brojnih bioloških membranskih funkcija kao što su aktivnost enzima, propustljivost i transport.

  Odgovarajuća količina holina olakšava memorijske procese, poboljšava dugoročnu memoriju i povećava kapacitet memorije. Štaviše, holin inhibira razvoj depresije, senilne demencije i nekih degenerativnih bolesti nervnog sistema (multipla skleroza, Alzheimerova bolest).

  Lecitin jača cirkulatorni sistem

  Lecitin je uključen u metabolizam holesterola i masti. To je zbog prisustva polinezasićenih masnih kiselina u njegovom molekulu, koje se vezuju za holesterol, olakšavajući njegov transport i uklanjanje iz tela. Delovanje lecitina pozitivno utiče na smanjenje rizika od ateroskleroze i srodnih kardiovaskularnih bolesti.

  Lecitin štiti jetru i sprečava stvaranje žučnih kamenaca.

  Suplementi lecitina pozitivno utiču na detoksikaciju i regeneraciju jetre. Lecitin je odgovoran za rastvorljivost holesterola u žuči i štiti od stvaranja žučnih kamenaca.

  Veruje se da je lecitin veoma važan za seksualne performanse muškaraca i povećava plodnost. Holin je važan u ishrani trudnica i dojilja, jer utiče na prenatalni i neonatalni razvoj mozga i kičmene moždine (centralni nervni sistem).

  Pozitivan efekat lecitina koji se isporučuje u ishrani objašnjava se i njegovim emulgacionim svojstvima, koja omogućavaju razgradnju konzumiranih masti i holesterola na male čestice.

  Lecitin je hrana za mozak i za odlične sportske rezultate

  Prirodni izvor lecitina su: žumance, jetra, integralna pšenica, razne vrste pasulja, soja. Međutim, malo ko zna njegove izvanredne prednosti. Glavni sastojci lecitina su holin i inositol. Holin je važan u izgradnji ćelijskih membrana. Često je komponenta vitaminskih preparata. Proces emulzifikacije holesterola holinom sprečava njegovo akumuliranje u jetri i zidovima krvnih sudova. Takođe igra važnu ulogu u održavanju pravilne cirkulacije krvi. Inositol se može naći u proizvodima dobijenim od povrća (npr. Soja). Velike količine inozitola akumuliraju se u mozgu. Najvažnija uloga holina i inozitola je prenošenje nervnih impulsa. Takođe se nazivaju „sagorevačima masti“ ili lipotropnim supstancama. Redovna konzumacija lecitina preporučuje se ljudima koji vežbaju ili naporno rade, jer podržava cirkulaciju krvi i pravilno funkcionisanje zglobova. Do danas nisu zabeleženi simptomi predoziranja lecitinom.

  Super Soya lecithin kao hrana za mozak, bolje pamćenje i podmazivanje zglobova

  Široko je prihvaćeno kao sredstvo koje na prirodan način bez štetnih posledica po telo smanjuje bol izazvan artrozom zglobova i olakšava kretanje. Odličan je pomagač svima koji su osetljivi na vremenske promene (meteoropati), a kod starijih deluje kao sredstvo za oporavak i vraća vitalnost.

  Lecitin daje kosi zdravu boju i smanjuje njen gubitak. Lecitin se može koristiti za sprečavanje ekcema. Podržava sve kurseve za mršavljenje.

  Sojin lecitin je hranljiva materija koja je telu potrebna u velikim količinama (samo nervne ćelije poređane jedna pored druge čine kolonu od nekoliko hiljada kilometara). Naše telo signalizira samo kada je nivo lecitina u telu prenizak – bolovi u zglobovima pri kretanju ili zaboravljanju samo su neki od znakova.

  Triple Soya Lecithin CaliVita sadrži trostruko veći udio fosfatidilkolina u lecitinu pa se tako dovoljno najviše 1-2 kapsule dnevno.

  PAŽNJA!
  Kako lecitin sadrži značajne količine fosfora, dodatni unos kalcijuma (Strong Bones) preporučuje se za dugotrajne tretmane lecitinom, kako bi se održao balans u odnosu kalcijuma i fosfora.

  Kome preporučamo Triple-Potency Lecithin?

  • preporučuje se kod bolova u zglobovima
  • protiv depresije
  • sportistima koji se bore sa povredama i žele brz povratak intenzivnom treningu
  • meteoropatima, za ljude osetljive na vremenske promene
  • za bolje pamćenje (memoriju)
  • omekšava stolicu i sprečava nadimanje i zatvor
  • daje kosi lep sjaj, sprečava gubitak kose, čini je bujnom i sjajnom
  • odličan je tonik, posebno za starije osobe, bez apetita
  • podržava rad jetre

  www.gilvita.rs
  Sastav jedne tablete/kapsule:(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
  Kompleks fosfatida soje (Glycine max), (minimalni sadržaj fosfatidil kolina 420 mg)1200 mg
  Doziranje/Upotreba:
  1 kapsula dnevno ili prema savetu stručne osobe.
  Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
  Ostali sastojci: Fosfatidi soje, želatina, glicerin, pročišćena voda.

  Dodatak ishrani

  Napomena: Nije namenjeno deci.

  Neto količina: 100 kapsula po 1660 mg = 166,00 gr.

  *PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smeju se prekoračiti. Dodatak ishrani nije nadomestak ili zamena uravnoteženoj ishrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male dece.

  Šifra proizvoda: CV0312 Kategorija: Oznake: , ,

  Recenzije

  Još nema recenzija

  Ostavi recenziju
  Currently, we are not accepting new reviews
  Šta naši kupci kažu
  26 recenzija