-25%

Stress Management B Complex CaliVita 100 tableta


Antistresne tablete za smirenje, formula za miran dan. Preporučuje se svima koji su izloženi stresu svakog dana, u slučaju povećanog fizičkog i mentalnog napora. Stres povećava telesnu potrebu za vitaminima, posebno vitaminima B i energijom.

2.199,00 din. 2.932,00 din.

Stress Management CaliVita je kompleksna formula najboljih prirodnih vitamina B obogaćenih vitaminom C i magnezijumom, neophodnih za normalno funkcionisanje metabolizma i nervnog sistema, čija je uloga u telu posebno složena i važna. Ljudsko telo nema sposobnost sinteze vitamina B, pa je dodatak ishrani izuzetno važan.

Vitamini B su rastvorljivi u vodi (lako se eliminišu). Iz ovih razloga su savremeni preparati sa sporom crevnom apsorpcijom (retardom) korisniji jer osiguravaju konstantnu koncentraciju B vitamina u krvi tokom dužeg vremenskog perioda.

B kompleks ili vitamini B pomažu u pretvaranju hrane u energiju, ne dozvoljavajući telu da je ponestane tokom dana. Iako vitamini B grupe učestvuju zajedno, svaki od njih ima neke svoje prednosti.

B kompleks kapsule

CaliVita Stress Management sadrži cijeli spektar vitamina B, za smirenje te kao pomoć za kontrolu težine. Vitamini B sadržani u proizvodu efikasno podržavaju pravilno funkcionisanje nervnog sistema i važan su element procesa proizvodnje energije. Smanjuju osećaj umora.

Tiamin (vitamin B1) je dodatno uključen u održavanje normalnih psiholoških funkcija i pozitivno deluje na srce.

Riboflavin (vitamin B2) pomaže u održavanju zdrave kože, sluzokože i crvenih krvnih zrnaca. Pored toga, doprinosi održavanju normalnog vida, adekvatnom metabolizmu gvožđa i uključen je u zaštitu ćelija od oksidativnog stresa.

Vitamin B6 igra važnu ulogu u sintezi cisteina, proizvodnji crvenih krvnih zrnaca, regulaciji hormonalne aktivnosti i metabolizmu proteina, glikogena i homocisteina. Takođe podržava održavanje normalnih psiholoških funkcija i pozitivno utiče na imuni sistem.

Niacin je uključen u održavanje pravilnog stanja sluzokože, podržava psihološke funkcije i pomaže u održavanju zdrave kože.

Vitamin B12 podržava održavanje normalnih psiholoških funkcija, podržava imuni sistem, igra važnu ulogu u procesu ćelijske deobe i učestvuje u metabolizmu homocisteina.

Folati pomažu u pravilnoj sintezi aminokiselina, uključeni su u proizvodnju krvi i procese deljenja ćelija. Pozitivno utiču na metabolizam homocisteina, funkcionisanje imunološkog sistema i osiguravaju pravilne psihološke funkcije.

Pantotenska kiselina je uključena u sintezu i metabolizam steroidnih hormona, vitamina D i nekih neurotransmitera. Takođe pomaže u održavanju mentalnih performansi na ispravnom nivou.

Holin doprinosi održavanju normalnog metabolizma homocisteina i masti, podržava pravilno funkcionisanje jetre.

Važna komponenta proizvoda je takođe vitamin C, pokazujući, između ostalog, antioksidativna aktivnost i podržavanje aktivnosti imunog sistema i nervnog sistema.

B kompleks vitamini za decu i odrasle

Vitamini B grupe su uključeni u gotovo sve važne procese u telu, a kako telo nije u stanju da ih skladišti, potrebno ih je obezbediti hranom i dodacima ishrani.
Nedostatak vitamina B prisutan je kod značajnog dela populacije, a posebno su izloženi ljudi kod kojih je apsorpcija vitamina B u krvotok smanjena zbog poremećene crevne flore (tzv. Crevna disbioza), zapaljenskih bolesti creva ili metaboličkih bolesti (dijabetes).

Kome preporučamo Stress Management, vitamini B kompleksa?

 • poboljšava funkciju mozga
 • eliminiše stres
 • povećava apetit regulišući probavni metabolizam
 • smanjuje napetost, razdražljivost, uznemirenost i opštu anksioznost
 • eliminiše anksioznost i depresiju
 • štiti telo od pojave dijabetesa uklanjanjem napada stresa na pankreas
 • sprečava gubitak kose, lomljenje noktiju i vlaži suvu kožu
 • povećava apsorpciju drugih hranljivih sastojaka, sprečavajući anemiju
 • bori se protiv nesanice promovišući miran san
 • povećava moć koncentracije, učenja, pamćenja i pomaže u održavanju mentalne ravnoteže
 • poboljšava vid
 • štiti kardiovaskularni sistem od stresa

www.gilvita.rs
Sastav jedne tablete/kapsule:(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
Kolin (B8)100 mg
Inozitol (B9)100 mg
Vitamin C (L-askorbinska kiselina)60 mg75%
Niacin (nikotinamid) (B3)15 mg94%
Magnezijum (bisglicinat)13,5 mg
Pantotenska kiselina (Ca D-pantotenat)5 mg83%
Vitamin B6 (Piridoksin HCI)2 mg143%
Vitamin B2 (riboflavin)1,8 mg129%
Vitamin B1 (tiamin HCI)1,3 mg118%
Folna kiselina (B4, B11)100 mcg50%
Vitamin B12 (Cijanokobalamin)2 mcg80%
Doziranje/Upotreba:
1 tableta dnevno ili prema savetu stručne osobe.
Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
Ostali sastojci: emulgator: mikrokristalinična celuloza, kolin, inozitol, kalcijumov karbonat, L-askorbinska kiselina, stabilizator: stearinska kiselina, zgušnjivač: natrijeva kroskarmeloza, nikotinamid, tvari protiv zgrudnjavanja: magnezijumove soli masnih kiselina i silicijev dioksid, magnezijumov bisglicinat, Ca D-pantotenat, vitamini B6, B2, B1, prirodno bojilo riboflavin, folna kiselina, vitamin B12.

Dodatak ishrani

Napomena: —

Neto količina: 100 tableta po 1030 mg = 10,30 gr.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smeju se prekoračiti. Dodatak ishrani nije nadomestak ili zamena uravnoteženoj ishrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male dece.

Šifra proizvoda: CV0253 Kategorija: Oznake: , ,

Na osnovu 0 recenzija.

0.0 Prosečna ocena
0
0
0
0
0

Napišite prvi recenziju za “Stress Management B Complex CaliVita 100 tableta”

Još nema recenzije za ovaj proizvod.