-25%

Super Mega 50 CaliVita 90 tableta

Availability:

Nema na zalihama


Super Mega 50 je proizvod sa visokom koncentracijom multivitamina sa produženim oslobađanjem, kojem se dodaju minerali, elementi u tragovima, antioksidanti i dodatak bioflavonoida, dizajniran posebno za ljude sa vrlo intenzivnim životnim stilom.

4.296,00 din. 5.744,00 din.

Nema na zalihama

Super Mega 50 je kombinacija velike količine vitamina B sa čitavim nizom drugih prirodnih vitamina i minerala (ukupno 35 sastojaka). Vrhunski multivitamini i mega doze vitamina B osiguravaju maksimalne hranljive sastojke za posebne potrebe: pacijenti i rekonvalescenti, sportisti i svi ljudi koji vode aktivan svakodnevni život pod stresom.

Super Mega 50 CaliVita pripada proizvodima sa produženom apsorpcijom. Nudi nam sve korisne supstance koje su nam potrebne što je idealno za prirodne terapije.

Najbolji kompleks vitamina i minerala

Vitamini i minerali dobijeni pravilnom ishranom važni su za naše zdravlje, a opet mnogi faktori utiču na njihovu količinu i kvalitet, što dovodi do oštećenja metaboličkih procesa u kojima učestvuju vitamini i minerali.

Zagađenje je danas postalo pravi problem, stres izazvan brzim tempom života, alkoholom, nikotinom, kofeinom, konzervansima, kontraceptivima i mnogim drugim hemikalijama povećava potrebu za vitaminima i mineralima, posebno za one ljude koji žive u velikim urbanim centrima.

Vitamini regulišu biohemijske procese, sastavni su deo enzimskih sistema ili direktno utiču na različite funkcije tela. Minerali su neophodni za savršen metabolizam. S obzirom na to da vitamini sinergijski deluju, preporučuje se upotreba multivitaminskih preparata. Istovremeno, minerali pojačavaju delovanje vitamina i obrnuto.

Vitaminsko mineralni kompleks, multivitamini za odrasle

Minerali se unose u telo samo unosom hrane ili dodacima hrani. Poželjni su minerali koji se optimalno doziraju i ako je moguće u helatnom obliku, jer se helirani minerali aminokiselina apsorbuju 3-10 puta bolje od nehelatnih.

Proizvodi sa odloženim oslobađanjem imaju prednost postepenog oslobađanja aktivnih supstanci koje se apsorbuju u crevima u malim količinama i frakcijama, u intervalu od 10-18 sati. Na taj način se optimalni nivoi vitamina u krvi održavaju konstantnim tokom dana. Savremeni preparati sadrže i lipotropne supstance, poput holina i linositola, koje sprečavaju skladištenje masti u jetri. Lipotropne supstance stimulišu sintezu lecitina, održavajući holesterol rastvorljivim i tako smanjujući koncentraciju holesterola u krvi i eliminišući rizik od kardiovaskularnih bolesti. Ove supstance olakšavaju varenje, a glutaminska kiselina stimuliše psihičke aktivnosti.

Kompleks vitamina B

Ovi proizvodi sadrže dovoljnu količinu kompleksa vitamina B kako bi se izbegla potreba za kombinovanjem sa vitaminima B, osim u slučaju određenih stanja ili jakog stresa.

Zbog sadržaja B kompleksa, konzumacija ovih preparata povezana je sa obojenim urinom i specifičnim mirisom.

Helatirani oblik minerala omogućava njihovo maksimalno korišćenje u telu. Na primer, u gvožđu, helatni oblik obezbeđuje 3-10 puta veću apsorpciju.

Ovi multivitamini sadrže i mnogo lipotropnih supstanci (rastvarači masti – poput holina i inozitola) koje podstiču metabolizam masti i neke probavne enzime. Multivitamini i minerali u tzv. retard obliku obezbeđuju ravnomerno oslobađanje aktivnih supstanci, što osigurava njihovu stalnu koncentraciju u krvi. Super Mega 50 je dodatak ishrani bez recepta.

 

www.gilvita.rs
Sastav jedne tablete/kapsule:(Vidi deklaraciju)*PDU/RDA:
Vitamin C (L-askorbinska kiselina)250 mg313%
Vitamin E (dl-alfa tokoferil acetat)100 mg-TE833%
Kalcijum (karbonat)108 mg
Vitamin B1 (tiamin HCl)50 mg4545%
Vitamin B2 (riboflavin)50 mg3571%
Vitamin B3 (nikotinamid)50 mg313%
Vitamin B6 (piridoksin HCl)50 mg3571%
Pantotenska kiselina (Ca D-pantotenat)50 mg833%
Kolin (bitartarat)50 mg
Inozitol50 mg
PABA50 mg
Magnezijum (bisglicinat)25 mg
Rutin25 mg
Kompleks bioflavonoida citrusa25 mg
L-cistein25 mg
Cink (glukonat)15 mg150%
Gvožđe (sulfat)9 mg64%
Prah ploda šipurka (Rosa canina)5 mg
Hesperidin kompleks5 mg
L-glutation5 mg
Beta karoten4,5 mg94%
Mangan (sulfat)3 mg150%
Bor (natrijev borat)1 mg
Bakar (bisglicinat)500 mcg50%
Molibden (natrijev molibdat)250 mcg500%
Folna kiselina (pteroilmonoglutaminska kiselina)200 mcg100%
Jod (kalijev jodid)150 mcg100%
Hrom (pikolinat)100 mcg250%
Biotin (D-biotin)50 mcg100%
Vitamin B12 (cijanokobalamin)50 mcg2000%
Selen (L-selenometionin)25 mcg45%
Vitamin D (kolekalciferol)10 mcg200%
Doziranje/Upotreba:
1 tableta dnevno ili prema savetu stručne osobe.
Ostali sastojci, upozorenja i deklaracija:
Ostali sastojci: Emulgator: mikrokristalinična celuloza, vitamin C, vitamin E, kalcijumov karbonat, stabilizator: stearinska kiselina, vitamini B1, B2, B3 i B6, pantotenska kiselina, kolin, inozitol, PABA, zgušnjivač: natrijeva kroskarmeloza, magnezijum, rutin, kompleks bioflavonoida citrusa, L-cistein, tvari protiv zgrudnjavanja: magnezijumove soli masnih kiselina i silicijumov dioksid, kalijumov hlorid, cink, gvožđe, Rosa canina, hesperidin kompleks, L-glutation, beta karoten, mangan, bor, bakar, molibden, folna kiselina, jod, hrom, D-biotin, Vitamin B12, selen, vitamin D, tvar za poliranje: šelak, tvar protiv zgrudnjavanja: talk.

Dodatak ishrani

Napomena: Nije namenjeno deci.

Neto količina: 90 tableta po 2200 mg = 198,00 gr.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smeju se prekoračiti. Dodatak ishrani nije nadomestak ili zamena uravnoteženoj ishrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male dece.

Na osnovu 0 recenzija.

0.0 Prosečna ocena
0
0
0
0
0

Napišite prvi recenziju za “Super Mega 50 CaliVita 90 tableta”

Još nema recenzije za ovaj proizvod.